Caută
Close this search box.

Lovitură în fotbalul european, cu doi români celebri în centrul atenției

Patronii echipei de fotbal Fenerbahce Istanbul (care deține recodul titlurilor naționale în Turcia, 28) l-au contactat pe Mircea Lucescu, actualmente selecționer al naționalei Semilunei, încă de la sfârșitul anului trecut, speriați de ce se petrece cu formația lor. Asta pentru că echipa de pe malul asiatic al Istanbulului are un parcurs horror în campionat, căzând vertiginos până pe penultimul loc, 17, în ciuda investițiilor imense în transferuri și salarii, în lot aflându-se nume de prim rang precum spaniolul Roberto Soldado sau francezul Mathieu Valbuena. Așa că l-au dat afară pe antrenorul Philip Cocu, lăsându-l pe Erwin Koeman să fie interimar până la numirea unui nou tehnician. Iar acesta va fi, din informațiile celor de la Fanatik, chiar românul Lucescu. Bașkanii „canarilor galbeni” au luat acceptul românului și au reușit să-i convingă și pe șefii Federației să-l lase pe „Il Luce” să fie și antrenor al lui Fener, cel mai probabil chiar de la reluarea pregătirilor după pauza de iarnă, și selecționer al echipei naționale în continuare!

Șefii Fenerului vor de la Lucescu ce știe acesta mai bine să facă: reconstruirea echipei, întinerirea ei în următorii 2 ani pentru a redeveni forța care era odată. Nu numai experiențele anterioare ale antrenorului român, în special la Șahtar Donețk, dar și ce a făcut la naționala Turciei îl recomandă: a preluat reprezentativa semilunii (august 2017) cu o medie de vârstă de 29 de ani și a adus-o într-un an și jumătate la o medie de 24 de ani. Este adevărat, cu prețul unor rezultate modeste.

Foarte important este că Il Luce nu ar merge singur la Fener, ci îl va lua cu el pe fostul său elev de la Dinamo și ex-Director Tehnic al UEFA, Ionuț Lupescu,  pentru postul de manager general! „Kaiserul” este de acord și experiența căpătată în cei aproape 8 ani în posturi de coordonare la UEFA (din 2011 până în prezent, cu pauza din vară, din perioada alegerilor președintelui FRF) îi dă expertiza necesară.

Relația lui cu Mircea Lucescu este foarte bună și foarte veche. În urmă cu 32 de ani cel mai titrat antrenor român îl promova la prima echipă a lui Dinamo, la doar 18 ani. „Chiar căpitan la Dinamo! Ionuț m-a acompaniat în toată cariera mea cum şi eu l-am acompaniat în toată cariera lui”, a ținut să sublinieze Mircea Lucescu la ziua de naștere a lui Lupescu, care pe 9 decembrie a împlinit 50 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri