Caută
Close this search box.

Luptele interne din PSD. Surse: un nou puci împotriva lui Dragnea, la CEX-ul de duminică?

liviu dragnea

Demiterea lui Liviu Dragnea din fruntea PSD ar fi principala miză politică în momentul de față. Cu câteva luni înaintea alegerilor europarlamentare, un nou puci ar putea fi pus la cale de aceiași oameni ca și până acum, conform capital.ro. Mihai Tudose ar fi cel care a dat semnalul, așa cum s-a întâmplat și în trecut, când acesta era premier în funcție. Acum s-ar purta din nou negocieri pentru ca președintele PSD să fie pus la zid în CEX-ul pe care MagnaNews l-a anunțat și care va avea loc duminică.

Noul puci, pus la cale de acelaşi nucleu dur din PSD, ar fi de fapt o reluarea a celui vechi, conform celor de la capital.ro. Se poartă aceleaşi negocieri, în care se împart funcţii şi se lansează promisiuni care mai de care mai dăunătoare pentru români. Conform unor surse, citate de capital.ro, Paul Stănescu, fostul vicepremier, ar înerca să adune baronii din Sud în jurul său şi să-i convingă să întoarcă armele împotriva lui Liviu Dragnea. Acesta ar fi stabilit mai multe întâlniri cu cei menționați, primul pe listă fiind Dumitru Buzatu, şeful organizaţiei PSD Buzău, care s-a poziţionat de mai mult timp împotriva taberei aflate acum la putere. Se însistă mult şi ca Niculae Bădălău să revină alături de nucleul anti-Dragnea, însă acesta nu pare să cedeze, fiindcă postul de la ministru îi convine de minune, se mai arată pe capital.ro.

Adrian Țuţuianu, împreună cu Gabriela Firea au încercat şi ei în ultimul an să adune o masă critică în jurul lor pentru a reuşi să-l detroneze pe liderul PSD. De altfel, cei doi au comandat sondaje pentru a fi măsuraţi încă de mai bine de un an. Dacă primarul Capitalei se și vedea preşedintele României, Țuţuianu părea convins că va prelua partidul, urmând ca apoi să devină şi premier. Acest scenariu a fost expus chiar de el, în nenumărate rânduri, în interiorul PSD Dâmboviţa, conform unor surse, citate de capital.ro. Cei doi sunt foarte vocali în aceste zile, lansând săgeţi către Guvern şi Liviu Dragnea. Doar că nu se știe dacă vocile lor mai au aceeaşi putere ca altă dată, iar populaţia pare să se fi plictisit de luptele interne din PSD.

Bugetul pe 2019 ar fi fost considerat de strategii care vor să scape de Liviu Dragnea un moment prielnic pentru a reuşi să atragă noi adepţi în tabăra lor şi să spere ca în următorul CEX să reuşească din nou să creeze scandal, de data aceasta provocat de primarii cu notorietate. Doar că se pare că şi Liviu Dragnea, ar avea în dotare ceva arme puternice şi pare greu de crezut că aceiaşi oameni care au dat greş în lanţ până acum, vor reuşi să-şi impună punctul de vedere în contextul actual. Cine va trăda în următorul CEX? Probabil nimeni, pentru că ar urma excluderea, aşa cum s-a întâmplat în cazul celor care au mai făcut-o.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri