Caută
Close this search box.

Ministrul Brexit: Marea Britanie „cel mai probabil” va părăsi UE fără un acord dacă parlamentul respinge înțelegerea primului ministru

Brexit

Marea Britanie are tot mai multe șanse să ajungă să părăsească Uniunea Europeană fără o înțelegere dacă parlamentul respinge acordul pe care premierul Theresa May l-a negociat cu Bruxelles, a declarat joi ministrul Brexit, Stephen Barclay, citează Reuters.

Cu mai puțin de trei luni până când Marea Britanie va părăsi UE, parlamentarii britanici trebuie să ia o decizie importantă în această lună: vor accepta planurile Theresei May pentru o ieșire gestionată și legături economice relativ apropiate sau vor respinge înțelegerea și vor genera o incertitudine enormă cu privire la pașii următori ai țării.

„Fără o înțelegere va fi mult mai probabilă dacă parlamentarii resping acordul guvernului privind Brexit la sfârșitul acestei luni”, a scris Barclay în ziarul „Daily Express”, argumentând că planul lui May a fost singurul „acord funcțional” disponibil.

May solicită mai multe reasigurări de la Bruxelles pentru a ajuta la convingerea deputaților sceptici din cadrul partidului său și a micului partid din Irlanda de Nord, care își susține guvernul minoritar, pentru a-și susține planul. Votul urmează să înceapă cu săptămâna din 14 ianuarie.

Barclay, a cărui misiune principală este de a se asigura că Marea Britanie este pregătită în cazul în care nu se poate ajunge la o înțelegere, a declarat că săptămâna viitoare, guvernul își va intensifica campania pentru a se asigura că cetățenii sunt pregătiți pentru un astfel de rezultat. „Marți vom începe o nouă etapă în campania noastră de informare publică, folosind radiourile și rețelele de socializare pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la nevoia de pregătire”, a scris el.

Lira sterlină continuă să cadă comparativ cu dolarul american determinată în parte de preocupările crescânde pe parcursul procesului Brexit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri