Caută
Close this search box.

Prăbușirea unui baraj minier în Brazilia: 9 cadavre au fost recuperate și 300 de persoane sunt date dispărute

Salvatorii au lucrat în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru a căuta aproximativ 300 de persoane dispărute după prăbușirea unui baraj la o mină din sud-estul Braziliei, care a ucis cel puțin nouă persoane, însă guvernatorul local a spus că „cotele sunt minime” că ar putea fi găsite în viață, informează AFP.

Șapte cadavre au fost recuperate vineri la câteva ore după dezastru provocat un tore

nt de noroi, care a trecut prin barajul dezafectat de la minele de fier din apropierea orașului Belo Horizonte, în statul Minas Gerias, în jurul orei 13:00.

La începutul zilei de sâmbătă, numărul oficial al morților a crescut la nouă, cu „aproape 300 de persoane dispărute”, au spus pompierii locali, dublând numărul de persoane presupuse că au dispărut în raportul anterior. Aproximativ 150 dintre cei dispăruți lucrau în birourile administrative ale companiei, care erau cel mai aproape de baraj, au declarat pompierii.

Mina este deținută de Vale, un gigant minier brazilian care a fost implicat într-un colaps al minelor în 2015, în același stat care a provocat moartea a 19 persoane și este considerat cel mai grav dezastru ecologic al țării. Acțiunile Vale s-au prăbușit în urma noului accident, pierzând opt la sută în tranzacționarea de la New York.

Romeu Zema, guvernatorul Minas Gerais, a declarat reporterilor că, în timp ce se făcea totul pentru a găsi supraviețuitori „de acum, cotele sunt minime și este foarte probabil că vom recupera numai corpurile”. Administrația regională a spus că 427 de persoane lucrau la mina Vale în momentul prăbușirii barajului, iar 279 au fost recuperate în viață. Ceilalți au fost catalogați ca dispăruți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri