Caută
Close this search box.

Tensiuni între Carmen Dan şi Liviu Dragnea pe tema 10 august

carmen dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, și președintele PSD, Liviu Dragnea, s-au contrat dur săptămâna trecută din cauza deciziei MAI de a desecretiza mare parte din documentele interne legate de acțiunea forțelor de ordine la mitingul din 10 august.

Mai mult, ministrul Carmen Dan a amenințat cu demisia din funcție după tensionarea relațiilor cu Liviu Dragnea, potrivit surselor citate. Demisia nu a fost însă înregistrată la cabinetul premierului Viorica Dăncilă.

Ministrul Carmen Dan a declarat că ”nu am discutat niciodată cu președintele Liviu Dragnea despre acțiunea Ministerului de Interne la mitingul din 10 august și nu există tensiuni pe acest subiect. Nu mi-am depus demisia”.

Reamintim că șapte din cele opt documente referitoare la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei au fost declasificate, inclusiv raportul referitor la intervenția forțelor de ordine pentru reprimarea manifestației, potrivit unor surse din Ministerul de Interne.

Liviu Dragnea a fost audiat vineri, 14 septembrie, la Parchetul General, Secția Militară, în dosarul violențelor comise de forțele de ordine la mitingul din 10 august.

Audierea președintelui PSD a reprezentat pentru mulți o surpriză, în contextul în care acesta a declarat în repetate rânduri că nu are nicio legătură cu evenimentele.

Pe de altă parte, președintele PSD a declarat că pe 10 august a avut loc o „tentativă de lovitură de stat” eșuată și că „protestele au fost finanțate din străinătate”.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, anunţa în septembrie 2018 că Parchetul a solicitat declasificarea raportului ce priveşte evenimentele de la protest, o comisie din Ministerul de Interne analizând cererea Parchetului General.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri