Caută
Close this search box.

„Vestele galbene” se adună la Paris pentru cel de-al zecelea week-end de proteste

„Vestele galbene” s-au adunat sâmbătă în capitala franceză pentru al zecelea weekend consecutiv de proteste împotriva guvernului președintelui Emmanuel Macron, informează Reuters.

Protestatarii au început să se adune pe Champs Elysées și la esplanada Invalides, lângă Camera inferioară a Adunării Naționale și la Turnul Eiffel, numărul cărora urmează să crească în timpul zilei.

Protestele au început la jumătatea lunii noiembrie cu privire la taxele mai mari la combustibili, care au fost ulterior dizolvate, și s-au transformat într-o demonstrație mai largă împotriva guvernului. Protestele din decembrie au adus unele dintre cele mai grave violențe observate în ultimele decenii la Paris, în timp ce rebelii au ars mașini și au deteriorat magazinele și birourile de afaceri.

Protestele din această lună nu au avut același nivel de intensitate, deși imaginile unui fost campion francez de box care lovea cu pumnii și cu picioarele în ofițerii de poliție, în timpul unei demonstrații din luna aceasta la Paris, au șocat o mare parte din Franța.

Macron a lansat o serie de dezbateri naționale pentru a ajuta la calmarea stării de spirit și a nemulțumirii publice și pentru a-și restabili poziția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri