Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă, exces de sinceritate: Nu m-am gândit niciodată să-mi dau demisia. Premierul a vorbit despre Ordonanța anunțată de Toader

viorica dăncilă

Nu m-am gandit niciodată să-mi dau demisia, a mărturist Viorica Dăncilă marți seara, la Antena3.

Premierul Viorica Dăncilă a mai spus că războiul politic dus în 2018 de preşedintele Klaus Iohannis şi de Opoziţie nu a adus niciun beneficiu ţării, şi aceştia nu au înţeles că este nocivă exportarea disputelor interne la Bruxelles.

„Ţara nu poate fi ajutată cu un război român contra român, pentru că în 2018 acest lucru s-a întâmplat. A fos to bătălie care nu s-a bazat pe lucruri logice, ci doar din considerente ilogice sau pornid de la campania electorală. Cred că niciodată un premier nu a fost mai atacat şi nu s-a încercat de atâtea ori ca activitatea guvernamentală să fie împiedicată să îşi atingă obiectivele. Eu cred că anul 2018 putea fi un an mai bun dacă există consens, dacă se înţelegea că dincolo de război mai importantă e ţara şi acest război să nu îl exportăm la Bruxelles. Din păcate, în 2018 s-a întâmplat acest lucru. Mai mult, aţi vorbit despre Israel, despre acea plângere penală care a adus România într-un con de umbră”, a precizat premierul.

Reacţia premierului la declaraţia şefului statului privind Ordonanţa anunţată de Toader

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi la Antena 3, că afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis potrivit cărora OUG anunţată de Tudorel Toader pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite este neconstituţională, nu este un lucru benefic pentru români.

„Am văzut declaraţii preşedintelui de azi (marţi – n.r.) legate de OUG anunţată de Tudorel Toader. Nu cred că e un lucru benefic pentru români”, a afirmat Viorica Dăncilă, marţi la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în Germania, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader ar trebui să renunţe la emiterea unei OUG pentru rejudecarea proceselor, întrucât „chestiunea este cras neconstituţională” şi că o lege nu poate să acţioneze retroactiv. Şeful statului îşi exprimă speranţa că ministrul Justiţiei va renunţa la emiterea unui astfel de demers care „nu este posibil”.

Tudorel Toader a anunţat, duminică, că ministerul Justiţiei a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri