Caută
Close this search box.

Votul Brexit: Donald Tusk sugerează că Marea Britanie ar trebui să rămână în UE

donald tusk

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a sugerat că Marea Britanie ar trebui să rămână în UE, după ce acordul Brexit al primului ministru a fost respins în parlament, informează BBC.

„Dacă un acord este imposibil și nimeni nu dorește o înțelegere, atunci cine va avea curajul să spună ce este singura soluție pozitivă?”, a scris el.

Deputații au votat cu 432 la 202, pentru a respinge acordul, care stabilește termenii ieșirii Marii Britanii de UE pe 29 martie. Oficialii și politicienii UE au reacționat cu dezamăgire la acest rezultat. A fost cea mai mare înfrângere din istorie pentru un guvern, cu 118 voturi împotriva venind din partea Partidului Conservator al primului ministru Theresa May. Votul a pus mai multă îndoială asupra procesului Brexit, iar liderul Partidului Laburist din opoziție, Jeremy Corbyn, a depus un vot de neîncredere în guvern.

În plus față de tweet-ul lui Tusk, au existat multe comentarii despre votul de marți din întreaga Europă. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat că Marea Britanie nu mai are timp să încheie o înțelegere. „Îndemn Regatul Unit să-și clarifice intențiile cât mai curând posibil. Timpul aproape s-a terminat!”, a spus el la scurt timp după ce a fost anunțat rezultatul. „Riscul unei retrageri dezordonate a Regatului Unit a crescut odată cu votul din această seară”, a adăugat el.

Negociatorul șef al Brexit, Michel Barnier, a declarat că Marea Britanie trebuie să decidă asupra abordării sale. „Acum este de datoria guvernului britanic să spună care este următoarea etapă”, a spus el. „UE va rămâne unită și hotărâtă să găsească o înțelegere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri