Caută
Close this search box.

Act responsabil sau strategie de moment? ”PSD nu-și poate permite suspendarea președintelui Klaus Iohannis”

psd

Unul dintre șefii importanți ai PSD din teritoriu, Dumitru Buzatu, lider al organizației Vaslui, a declarat miercuri că partidul nu crede că președintele Klaus Iohannis va accepta noua propunere de ministru al Dezvoltării, chiar dacă nu mai este Olguța Vasilescu. Motivul ar fi că președintele ar profita de faptul că PSD nu-și permite să-l suspende din funcție.

„Ceea ce este important aici este problema în sine. Odată cu acestă renunțare a domniei sale, s-a creat un precedent. Nu știu dacă lucrul acesta este aparent sau real, pentru că noi am fi putut să mergem mai departe, sau domnia sa ar fi putut să meargă mai departe să o mai propunem încă o dată pe dna Olguta Vasilescu. Este greu de presupus ce ar fi făcut președintele. În virtutea conduitei anterioare trebuie să presupunem că ar fi respins-o. Dacă lucrul acesta s-ar fi întâmplat de nenumărate ori, asta ar fi însemnat că în anumite circumstanțe, altele decât cele legale, președintele poate interveni pentru stabilirea compoziției Guvernului, a membrilor Guvernului”, a declarat Dumitru Buzatu pentru știripesurse.ro.

Buzatu a mai spus că în PSD nu este acceptabilă în acest moment ideea suspendării șefului statului, fără să explice prea limpede de ce anume se întâmplă așa. Chiar dacă, desigur, întâmplător sau nu, este o decizie înțeleaptă, în pofida faptului că se vorbește despre un aăa-zis ”abuz” al președintelui.

„În aceste circumstanțe este clar că este vorba de un abuz al președintelui, abuz care are ca elemente de susținere faptul că în momentul acesta nimeni nu se gândește, sau nu este acceptabilă ideea suspendării președintelui. Deși mai multă lume din interiorul arcului majoritar ar dori lucrul acesta, sunt oameni responsabili care înțeleg că nu este momentul acum să ne jucăm cu aceste chestiuni. Și asta dă posibilitatea apariției unui precedent”, a indicat liderul județean PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri