Caută
Close this search box.

Alexandra Lăncrănjan, reacţie dură după ce Dăncilă a chemat magistraţii la negocieri

Alexandra lăncrănjan

Procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan are o reacţie dură faţă de anunţul Vioricăi Dăncila privind discuţii cu magistraţii despre OUG 7. Lăncrănjan spune că ordonanţa trebuie abrogată, aceasta fiind singura soluţie.

„Independenta justitiei nu se negociaza iar orice dialog referitor la adoptarea OUG nr.7/2019 trebuia initiat anterior emiterii sale, iar nu post factum, singura solutie aflata in acest moment la indemana legiuitorului (fie el si delegat) fiind abrogarea imediata si in integralitate a actului normativ in cauza”, a scris Lăncrănjan, pe Facebook.

Asociația Forumul Judecătorilor din România, Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor și Asociația Inițiativa pentru Justiție cer Guvernului României să abroge imediat și în integralitate OUG nr.7/2019, subliniind că independența justiției nu se negociază iar orice dialog referitor la adoptarea ordonanței de urgență trebuia inițiat anterior emiterii sale, nu post factum. Judecătorii și procurorii subliniază că ”dialogul loial și constructiv între puterile statului poate avea loc doar în momentul în care sunt îndepărtate din legislație dispozițiile care subminează independența justiției și principiile statului de drept”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri