Caută
Close this search box.

Avocatul lui Carlos Ghosn demisionează. Fostul șef al Nissan va fi apărat de un alt avocat de succes

Doi avocați care îl apărau pe fostul șef al Nissan, Carlos Ghosn, privind acuzațiile de abatere financiară, au renunțat brusc miercuri, în cea mai recentă răsturnare într-un caz care a atras atenția  Japoniei și a lumii afacerilor, informează AFP.

Nu a existat o explicație imediată cu privire la motivul pentru care avocații, care includ avocatul principal Motonari Otsuru, părăsesc echipa de apărare a lui Ghosn. Contactat de AFP, firma a refuzat să comenteze. O scurtă declarație a spus doar că „astăzi Otsuru și (Masato) Oshikubo au înaintat scrisori de demisie instanței ca avocați de apărare pentru cazul domnului Ghosn”.

Decizia surprinzătoare a venit în ajunul primei întâlniri preconizate între Tribunalul Districtual din Tokyo, procurori și avocații apărării pentru a discuta despre conturul procesului lui Ghosn.

Avocatul de succes, Junichiro Hironaka, în vârstă de 73 de ani, a confirmat că i sa cerut să se alăture echipei juridice. Hironaka este un veteran și avocat de apărare renumit, cunoscut pentru că a luat cazuri dure și de înaltă calitate și a asigurat verdicte de nevinovăție într-o țară în care procurorii câștigă aproape 99 la sută din cazurile care vin în judecată. Printre realizările sale, Hironaka a fost implicat în apărarea cu succes în 2012 a politicianului influent Ichiro Ozawa, un strateg al alegerilor, acuzat că joacă un rol în raportarea greșită a fondurilor politice. Vorbind în afara biroului său, el a declarat reporterilor: „M-am întâlnit cu domnul Ghosn și m-am întâlnit cu familia lui și mi-au spus că vreau să iau cazul. Așa că am acceptat”.

Ghosn a fost în detenție din 19 noiembrie și se confruntă cu acuzații, inclusiv sub-raportarea veniturilor sale și încercarea de a transfera pierderile de investiții personale în cărțile angajatorului său. Nu a existat nici un semn public despre o ruptură între Ghosn și avocații săi, deși nici executivul, nici avocatul nu au vorbit prea mult în public din momentul arestării. Otsuru a dat o singură conferință de presă după ce Ghosn a făcut o scurtă apariție a curții la 8 ianuarie pentru a contesta detenția sa în curs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri