Doi avocați care îl apărau pe fostul șef al Nissan, Carlos Ghosn, privind acuzațiile de abatere financiară, au renunțat brusc miercuri, în cea mai recentă răsturnare într-un caz care a atras atenția  Japoniei și a lumii afacerilor, informează AFP.

Nu a existat o explicație imediată cu privire la motivul pentru care avocații, care includ avocatul principal Motonari Otsuru, părăsesc echipa de apărare a lui Ghosn. Contactat de AFP, firma a refuzat să comenteze. O scurtă declarație a spus doar că „astăzi Otsuru și (Masato) Oshikubo au înaintat scrisori de demisie instanței ca avocați de apărare pentru cazul domnului Ghosn”.

Decizia surprinzătoare a venit în ajunul primei întâlniri preconizate între Tribunalul Districtual din Tokyo, procurori și avocații apărării pentru a discuta despre conturul procesului lui Ghosn.

Avocatul de succes, Junichiro Hironaka, în vârstă de 73 de ani, a confirmat că i sa cerut să se alăture echipei juridice. Hironaka este un veteran și avocat de apărare renumit, cunoscut pentru că a luat cazuri dure și de înaltă calitate și a asigurat verdicte de nevinovăție într-o țară în care procurorii câștigă aproape 99 la sută din cazurile care vin în judecată. Printre realizările sale, Hironaka a fost implicat în apărarea cu succes în 2012 a politicianului influent Ichiro Ozawa, un strateg al alegerilor, acuzat că joacă un rol în raportarea greșită a fondurilor politice. Vorbind în afara biroului său, el a declarat reporterilor: „M-am întâlnit cu domnul Ghosn și m-am întâlnit cu familia lui și mi-au spus că vreau să iau cazul. Așa că am acceptat”.

Ghosn a fost în detenție din 19 noiembrie și se confruntă cu acuzații, inclusiv sub-raportarea veniturilor sale și încercarea de a transfera pierderile de investiții personale în cărțile angajatorului său. Nu a existat nici un semn public despre o ruptură între Ghosn și avocații săi, deși nici executivul, nici avocatul nu au vorbit prea mult în public din momentul arestării. Otsuru a dat o singură conferință de presă după ce Ghosn a făcut o scurtă apariție a curții la 8 ianuarie pentru a contesta detenția sa în curs.

281 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =