Alegerile prezidențiale sunt cel mai important moment al anului 2019, iar șansele pe care Liviu Dragnea le are pentru a ajunge în fruntea României nu sunt văzute cu prea mult optimism de persoane publice importante. O spune, de pildă, chiar fostul președinte Traian Băsescu, cel care a anunțat foarte clar pe cine va susține la Cotroceni!

Așadar, fostul preşedinte Traian Băsescu, a făcut o analiză succintă asupra celui mai important moment electoral al anului şi a spus cine are cele mai mari şanse de a câştiga cursa pentru Cotroceni. Fostul preşedinte a susţinut că, în momentul de faţă, preşedintele Klaus Iohannis este singurul candidat „viabil” la alegerile prezidenţiale şi că îl va vota în al doilea tur de scrutin. În opinia sa, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta ori Dacian Cioloş nu au şanse în alegerile prezidenţiale. „Are şanse (Klaus Iohannis n.r.) pentru că nu are niciun contracandidat viabil, deocamdată. Discutăm situaţia la zi. Deşi un candidat la prezidenţiale nu se face peste noapte. Dragnea nu are nicio şansă, Tăriceanu nu are nicio şansă, (…) Cioloş nu are nicio şansă, cine să mai fie? Ponta n-are, el e făcut să nu aibă noroc în viaţă, la alegeri. (…) Nu-ţi ajunge niciun partid, nu-ţi este suficient în România ca să câştigi alegerile (…). Îţi trebuie ceva peste partid. Şi alea nu le iei decât dacă eşti ceva, dacă reprezinţi ceva şi pentru alţii decât pentru cei din partid. Cei din partid în mod loial te votează, deşi cred că Dragnea nu-şi ia nici voturile din partid în momentul de faţă, adică de la electoratul din partid, i-a păcălit. (…) Nu văd decât o soluţie în momentul de faţă, deci avem Klaus Iohannis (…)”, a spus Traian Băsescu, duminică seara, la România Tv.

Traian Băsescu este de părere că preşedintele Iohannis reprezintă „un soi de opoziţie” la majoritatea formată din PSD şi ALDE. „Faţă de ce este acum, categoric este singura şansă, pentru că de bine, de rău, mai ţine un echilibru, cum se pricepe el, mai întârzie să le facă numirile, mai trimite la CCR, este un soi de opoziţie la tăvălugul ăsta care înseamnă PSD cu ALDE”, a adăugat Băsescu.

Tot fostul preşedinte a mai menţionat că PMP va avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale, iar în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale va vota cu Klaus Iohannis. „Pe de altă parte, n-aş vrea să se înţeleagă greşit, PMP va avea, în primul tur, candidat, nu pe mine, că nu mai pot, dar în turul doi categoric că-l voi susţine pe Iohannis. Dar cu cine să mă aliez, cu Crin Antonescu, partener de şefie la USL, cu Ponta, alt partener de la USL, cu Dragnea, cu cine, cu Cioloş? (…) Cert este că între partidul lui Dragnea, între alianţa PSD – ALDE şi preşedinte, nu poţi să nu observi că preşedintele este o soluţie. (…) În turul doi voi vota cu Iohannis, cum am făcut-o şi la alegerile trecute”, a menţionat Traian Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.