Dragnea s-a întâlnit astăzi cu primarii, care sunt revoltaţi în continuare după micşorarea bugetului alocat pentru anul acesta.

După ce a dat asigurări că primăriile și consiliile județene vor avea cel puțin la fel de mulți bani ca în bugetul de anul trecut, preşedintele PSD a recunoscut, la întâlnirea care a durat peste trei ore:

„Ce aţi vrea să facem? Cum să închidem cifrele? Vorbiţi cu Finanţele, că nu se închid cifrele. Nu se închid cifrele, trebuie să fim sinceri. (…) Domnilor, eu puteam să nu vă dau nimic. Până la urmă e la noi, noi avem pâinea şi cuţitul şi noi decidem”, au dezvăluit primarii Falcă şi Negoiţă, citaţi de digi24.

„Administrația locală este privită cu aroganță și dispreț”, a spus primarul sectorului 3.

„Dl Dragnea a venit să ne înveţe altă matematică, nu cea pe care o ştim din clasa a treia, şi să ne explice cum nouă ne cresc veniturile, dar în realitate ele scad.

Noi, primăriile, avem cheltuieli suplimentare pe lângă cele sociale, tot din decizii adoptate de guvern: de exemplu, majorarea salariilor în construcţii”, a spus și primarul din Ploiești, Adrian Dobre.

„Dl Dragnea ne-a spus o parte din ieșire: să dăm noi afară oameni, să schimbăm noi sistemul social, să venim cu proiecte de zone metropolitane. Nu vorbim de culoare politică, e lovitură pe tot sistemul administrației”, e de părere Gheorghe Falcă.

„La Sectorul 3, noi plătim 2 milioane de euro pe an doar încâlzirea la şcoli. Or, asta n-ai cum să o închizi, că avem elevi acolo”, a adăugat edilul.

El a adăugat că a concediat 200 de oameni anul trecut.

„Dacă au crescut veniturile la bugetul de stat cu 32%, cea mai mare creştere din istoria României, că aşa am văzut pe Facebook şi n-am decât să iau de bun, că doar nu ne mint cei care ne conduc… Dacă în administraţia centrală au crescut cu 32%, la noi de ce se taie sau se spune să nu pierdeţi faţă de acum doi ani?”

Dragnea: Cum să închidem cifrele?

„Azi, în partea finală, dl Dragnea a zis: ce aţi vrea să facem? Cum să închidem cifrele? Vorbiţi cu Finanţele, că nu se închid cifrele. Nu se închid cifrele, trebuie să fim sinceri.

N-a avut nici o lacrimă în momentul în care colegi primari spuneau: domnule preşedinte, uitaţi, au crescut cheltuielile sociale, pe subvenţia termică, la gaz, cheltuielile de la şcoli şi noi trebuie să le plătim. Dl Dragnea a spus: eu sunt bucuros că v-au crescut veniturile şi punct”, a relatat Falcă.

„Dragnea ne-a spus astăzi: ‘Domnilor, eu puteam să nu vă dau nimic. Până la urmă e la noi, noi avem pâinea şi cuţitul şi noi decidem. Noi avem majoritatea în Parlament, noi decidem, putem să nu vă dăm nimic’. Aşa ne-a spus”, a adăugat Robert Negoiţă.

116 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here