ENGIE Romania a achiziționat acțiunile deținute de Gazprom Schweiz AG și filialele acesteia din cadrul WIROM, o companie de distribuție, furnizare și servicii de gaze naturale care operează în partea de sud a României, informează ENGIE.

Compania își mărește participația de la 48,85% la 100%, după ce a primit acordul Consiliului Concurenței.

ENGIE Romania spune că prin această achiziție își consolidează poziția de cel mai mare distribuitor și furnizor de gaze naturale de pe piața reglementată de gaze naturale la nivel naţional. Procesul de achiziție a demarat la începutul anului 2018, iar contractul de vânzare-cumpărare a acțiunilor a fost semnat în noiembrie 2018.

„Această achiziţie permite ENGIE Romania să-şi consolideze poziţia în sectorul gazelor naturale şi să-şi dezvolte portofoliul de clienţi, precum şi să ofere clienţilor Wirom o gamă mai largă de servicii energetice şi soluţii digitale asociate activităţilor principale”, a declarat Eric Stab, președinte și CEO al ENGIE Romania.

WIROM este o companie de distribuție și furnizare de gaze prezentă atât pe piața reglementată, cât și pe cea concurenţială, precum și un furnizor de servicii energetice operând în cinci oraşe din sudul ţării: Giurgiu, Alexandria, Turnu Măgurele, Olteniţa și Corabia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here