Caută
Close this search box.

Fost inginer Coca-Cola acuzat de furt de secrete comerciale pentru o companie chineză

Un fost inginer superior la Coca-Cola a fost acuzat joi, în Tennessee, pentru furtul de secrete comerciale în valoare de aproximativ 120 de milioane de dolari pentru a le da unei companii chineze, a anunțat Departamentul de Justiție citat de AFP.

Cetățean al Statelor Unite, You Xiaorong ar fi furat tehnologia pentru un ambalaj valoros fără BPA, deținut în comun de mai multe companii, inclusiv de un fost angajator „aflat în Atlanta”, care nu a fost numit în acuzație. O purtătoare de cuvânt pentru Coca-Cola, al cărei sediu este în Atlanta, a refuzat să comenteze cazul, dar a confirmat că You a lucrat anterior pentru companie. „Pentru că aceasta este o chestiune juridică în curs de desfășurare, nu ar fi adecvat să comentăm în continuare”, a spus ea.

Potrivit acuzațiilor, You a conspirat cu Liu Xiangchen, cetățean chinez, și cu o rudă anonimă a lui Liu, pentru a fura formulări pentru învelișurile ambalajelor de alimente care nu conțin substanțele bisphenol-A utilizate pe scară largă, despre care oamenii de știință au descoperit în ultimii ani că dăunează sănătății. Alternativele la BPA sunt rare și extrem de valoroase în industria de ambalare a alimentelor.

Liu a vrut tehnologia pentru compania sa, care intenționa să dezvolte linii de producție pentru ambalarea fără BPA, potrivit acuzației. În schimb, acesta i-a oferit lui You Xiaorong un loc de muncă și a promis că va ajuta să câștige una dintre cele mai mari premii din China pentru cercetare și inovare, premiul „Mii de talente”. Premiul de prestigiu onorează chinezii care se întorc de la studii și de la munca din străinătate aducând cu ei o tehnologie care va avansa economia Chinei. Oficialii serviciilor de informații americane susțin că programul urmărește, de asemenea, să încurajeze chinezii din străinătate să fure tehnologie pentru a o aduce în China.

You Xiaorong „este acuzat de un furt flagrant, premeditat și transfer de secrete comerciale în valoare de peste 100 de milioane de dolari, în scopul înființării unei companii chineze care să concureze cu companiile americane din care au fost furate secretele comerciale”, a spus J. Douglas Overbey , Procuror american pentru districtul de est din Tennessee. „Din păcate, China continuă să utilizeze programele sale naționale, cum ar fi «Mii de talente», pentru a solicita și recompensa furtul secretelor comerciale și proprietății intelectuale ale națiunii noastre”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri