Caută
Close this search box.

Orlando Teodorovici: “Scrisoarea BCE există, o să am un răspuns”

psd

Eugen Teodorovici susţine că nu a avut nicio o discuţie cu omologii săi din Uniunea Europeană şi nici cu oficialii Băncii Centrale Europene pe marginea unei scrisori transmise de BCE.

În scrisoarea despre care Teodorovici vorbește, instituția atrage atenţia asupra faptului că nu a fost consultată în privinţa taxei pe activele bancare.

Ministrul Finanţelor a confirmat existenţa acestui document şi a precizat că va oferi un răspuns.

“Eu, ieri şi alaltăieri, am fost la Bruxelles, la Consiliul de Miniştri de Finanţe pe care România îl organizează lunar până când expiră cele 6 luni în care ţaa deţine preşedinţia şi la întâlnirea noastră unul dintre invitaţi este reprezentant BCE. Ieri a fost chiar vicepreşedintele BCE. Nu am discutat nici în cadrul oficial, nici în cadru neoficial, bilateral să spunem, vizavi de o astfel de problemă. Este procedură care se face în orice situaţie.

Dânşii trimit probabil sau nu exclud că au fost şi presiuni pentru că ştim foarte bine – şi o să vă arăt foarte multe astfel de scrisori trimise în toate zonele, de la CSAT, până la…nu ştiu dacă nu este ceva în această ţară nesesizat de cei care se simt în mod direct vizaţi în sensul de a li se diminua profitul pe care îl au astăzi. Nimeni nu spune că nu trebuie să facă profit”, a spus Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri