Pentru a avea o statistica a calatorilor, Societatea de Transport Bucuresti a luat hotararea de a emite carduri de calatorie si pentru pensionarii bucuresteni care au gratuitate pe transportul public de suprafata.

Incepand din 12 februarie si fara o data limita, domnii si doamnele iesite la pensie  vor trebui sa depuna la orice ghiseu de emitere de bilete o cerere tip (se gaseste pe site-ul STB), copie dupa buletin si talonul de pensie. Cardurile de transport vor permite două validări consecutive, una pentru posesorul de card nominal, respectiv pensionarul, şi una pentru însoţitorul acestuia, unde este cazul. Persoanele însoţitoare, beneficiază de această facilitate numai pe durata călătoriei în care însoţesc pensionarii deţinători ai unor astfel de carduri.

Cardurile sunt valabile 12 luni, calatoriile vor fi gratuite dar validarea este obligatorie la fiecare urcare in mijloacele de transport in comun. Altfel, calatorii vor putea fi sanctionati cu amenda de nevalidare pentru calatoria efectuata, chiar daca este gratuita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 6 =