Venită după o finală disputată la turneul din capitala Qatarului, la Doha, Simona Halep (locul 2 mondial) este pregătită pentru un parcurs foarte bun şi la turneul organizat în Emiratele Arabe Unite, la Dubai, de categorie Premier 5, cu premii totale în valoare de 2,828,000 de dolari.

Competiţia din Emiratele Arabe Unite se desfăşoară în perioada 17-23 februarie.

În optimile de finală, Simona a făcut din nou un meci bun:

Halep – Lesia Tsurenko (Ucraina) 6-3, 7-5, fără emoții nici măcar în setul doi!

În confruntările directe cu Simona, jucătoarea din Ucraina nu s-a impus niciodată, fiind învinsă de şase ori, cel mai recent la turneul de la Doha, acolo unde Simona s-a impus clar, în minimul de seturi. De altfel, o singură dată s-a întâmplat ca Simona să-i cedeze un set ucrainencei, la Wimbledon, în 2014.

Pe de altă parte, liderul mondial, Naomi Osaka, a fost eliminată de la Dubai Open!  În vârstă de 21 de ani a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-3, 6-3, de jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, locul 67 WTA, în turul al doilea al turneului de la Dubai, după doar o oră şi şapte minute de joc. Pentru jucătoarea din Franţa, aceasta a fost de abia a doua victorie obţinută în acest sezon. În ciuda magnitudinii eliminării, Osaka nu va pierde în clasament decât 99 de puncte, astfel că se va menţine pe primul loc în clasamentul WTA.Totuşi, dacă Simona Halep se va impune la Dubai, ea se poate apropia la 434 de puncte de liderul mondial.

Se pare că e foarte greu să fii numărul 1 în lume! Naomi Osaka a cedat nervos la conferinţa de presă de după meci. “Nici nu știu de ce plâng. Nu știu ce se întâmplă. Nu cred că înțeleg unde sunt. Anul trecut nu eram nici măcar pe aproape de acest loc. Oamenii nu-mi dădeau atenție, iar acum sunt toți ochii pe mine. E o situație cu care nu sunt confortabilă”, a afirmat Osaka.

Mai apoi, japoneza a mărturisit că reacţia ei este una pe baza stresului după despărţirea de antrenorul Sascha Bajin, mai precis din cauza comentariilor pe baza rupturii dintre ei. “Nu am putut trece peste reacții. Acest rezultat vine ca urmare a acelor reacții. Sunt destul de sigură ca, peste ceva timp, veți înceta să vorbiți despre asta. Deocamdată, însă, este cea mai mare știre din tenis, cred. Este un pic cam greu, pentru că simt că oamenii se uită la mine și nu într-un mod bun”, a mai spus Osaka.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 8 =