Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă vizează spitale din Moldova pentru închidere. Reacţie dură a PSD Bacău

spitale

Directorii de spitale şi primarii din Bacău resping masterplanul pentru Moldova propus de Ministerul Sănătăţii. În draftul masterul-planului, prezentat de senatorul PSD, Dragoș Benea, se propune reducerea numărului de paturi la Spitalul judeţean de Urgenţe Bacău, Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău şi Spitalul Municipal Oneşti, precum şi închiderea a două unităţi: Spitalul Orăşenesc Comăneşti şi Spitalul Orăşenesc Buhuşi.

Într-o întâlnire-dezbatere, în care a fost abordat masterplanul regional de servicii de sănătate pentru Regiunea Nord Est, elaborat de către Ministerul Sănătăţii, liderii locali din Bacău au avut o poziţie unitară faţă de proiectul miniterului – respingere radicală a masterplanului.

Ședinţa de dezvăluire a draftului masterplanului a fost iniţiată şi condusă de Dragoş Benea, preşedintele PSD Bacău, care a declarat că “e complicat să propui spre dezbatere Moldovei (cea mai săracă regiune a Europei) reducerea de paturi și închiderea de spitale în timp ce la Cluj anunți o investiție de 45 de milioane de euro într-un spital de neurochirurgie”.

Senatorul băcăuan, care în ultima perioadă a început să aibă critici constante la adresa Guvernului, a adăugat că “nu propui diminuarea serviciilor spitalicești sperând că vor crește serviciile de asistență comunitară”.

Şeful PSD Bacău nu s-a mărginit doar la aceste declaraţii sau la intervenţii acide în cadrul întâlnirii de la CJ Bacău, ci a scris pe contul său de Facebook că „Moldova nu poate fi COBAIUL unora care nu au clară viziunea strategiei de sănătate în România!”.

Benea a făcut și o comparație cu precedentele guverne: “Spre deosebire de guvernele Boc și Cioloș, când tăierile de paturi au venit din “vârful pixului” ca o sentință, de această dată s-a inițiat o dezbatere dificilă privind reorganizarea cu toți factorii decizionali locali”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri