Ancheta referitoare la implicarea Rusiei în alegerile prezidentiale din SUA a fost oficial încheiată, anunță Mediafax, citând CNN.

Procurorul special american, Robert Mueller, a încheiat raportul privind ingerinţele Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

Raportul elaborat de echipa lui Mueller a fost trimis procurorului general William Barr, a informat vineri Departamentul de Justiţie.

Departamentul de Justiţie a informat Congresul american, printr-o scrisoare scurtă, că Mueller a trimis raportul lui William Barr, în care detaliază decizia sa privind persoanele care au fost vizate de anchetă.

Barr a declarat că ar putea oferi Congresului concluziile procurorului special în curând. Un oficial din cadrul Departamentului de Justiţie a declarat că raportul este foarte „cuprinzător”.

Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders, a declarat că Administraţia prezidenţială nu este la curent cu dovezile găsite de Robert Mueller.

„Următorii paşi vor depinde de procurorul general Barr. Casa Albă nu a primit şi nici nu a fost informată cu privire la raportul lui Mueller”, a declarat Sanders.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile. Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – au fost inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.