Caută
Close this search box.

Fostul șef Nissan, Carlos Ghosn, a fost eliberat pe cauțiune de o instanța din Tokyo

Fostul șef al companiei Nissan, Carlos Ghosn, a fost eliberat pe  cauțiune de un tribunal din Tokyo printr-o decizie șoc, informează BBC.

Curtea a stabilit cauțiunea la un miliard de yeni (8,9 milioane de dolari), iar rapoartele mass-media din Japonia au declarat că ar putea fi eliberat încă de marți. Ghosn a fost acuzat de abatere financiară, dar a negat în mod consecvent orice acuzație.

Instanța a respins două cereri anterioare de eliberare pe cauțiune, declarând că domnul Ghosn este sub riscul de a fugi și ar putea ascunde dovezi. Cea mai recentă solicitare a fost depusă de o nouă echipă juridică, numită de fostul executiv brazilian luna trecută. Luni, șeful apărării sale, Junichiro Hironaka, a declarat că este optimist că i se va acorda cauțiunea. Poreclit „Briciul”, avocatul japonez are reputația că a câștigat cazuri dificile.

Nu s-au dat detalii imediate despre condițiile eliberării domnului Ghosn. Cauțiunea este rareori acordată în Japonia fără o mărturisire, iar durata detenției lui Ghosn a făcut unele critici. În vârstă de 64 de ani, a fost ținut în custodie de la arestarea sa în noiembrie anul trecut, în urma unor acuzații de subestimare a venitului său la Nissan. El a fost, de asemenea, acuzat de o încălcare gravă a încrederii. Ghosn, o figură în creștere a industriei auto, a fost arhitectul alianței Renault-Nissan. A adus Mitsubishi la bord în 2016. După arestarea sa, Nissan și Mitsubishi l-au îndepărtat pe Ghosn din funcția președinte. Renault l-a păstrat inițial pe post, iar în ianuarie el a demisionat de la producătorul francez.

Ghosn s-a născut la Porto Velho, Brazilia, din părinți libanezi. El a fost odată văzut ca un potențial președinte al Libanului, o mișcare pe care el a respins-o în cele din urmă pentru că avea deja „prea multe locuri de muncă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri