Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis și miza uriașă a unui referendum pe Justiție în mai: rămânerea în Europa!

Iohannis

Președintele USR, Dan Barna, a declarat duminică la Constanta, citat de G4Media, că miza referendumului pe Justiţie ce ar urma să fie declanșat de președintele Klaus Iohannis pe 26 mai este una uriașă: apartenența României la UE.

„Referendumul pe Justiţie este de fapt un referendum pentru rămânerea în Europa şi lucrul ăsta e foarte clar. (…) România nu-şi mai permite să mai stea doi ani în retorica otrăvită a lui Liviu Dragnea, conform căruia românii îşi doresc să fie conduşi de ‘Penalul Vâlcov, hai fă-ne bugetul’. Nu mai putem continua aşa ca ţară şi momentul este unul foarte bun. Acum, dacă se va organiza şi referendumul pe Justiţie, vom avea un răspuns despre unde vor cetăţenii români să meargă”, a declarat Barna, citat de Agerpres.

Reamintim că G4Media.ro a scris vineri că președintele Klaus Iohannis a început pregătirea referendumului pe justiție în aceeași zi cu alegerile europarlamentare din 26 mai.

„Ne luăm ţara înapoi, ieşim la vot pe 26 mai şi, dacă va fi şi referendumul, transmitem mesajul că România nu mai vrea să devină o republică a infractorilor sau dacă noi toţi greşim, dacă toţi oamenii care sunt de doi ani şi jumătate în stradă greşesc, şi de fapt românii vor să ne conducă Liviu Dragnea în continuare spre Rusia şi în afară din Europa (…), dacă acela va fi rezultatul înseamnă că noi toţi ceilalţi nu am avut dreptate. Dar eu cred şi sunt foarte convins că românii vor ca tinerii să rămână în ţară, că românii vor să fie mândri de locul lor în Europa şi nu vor să îşi ceară mereu scuze cu capul plecat în faţa unor condamnaţi penal. Aceasta este miza referendumului şi aceasta este miza acestor alegeri, unde chiar e important să ieşim cât mai mulţi dintre noi la vot”, a mai spus Dan Barna, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri