Klaus Iohannis a început să lucreze la strategia pentru declanșarea unui referendum pe justiție chiar în ziua alegerilor europarlamentare, aşa cum i-au solicitat mulţi români din diverse medii.

Anunţul este făcut de G4Media, care citează „surse apropiate Cotroceniului”.

Ideea ar fi venit după ce miercuri CCR a hotărât, cu unanimitate de voturi, că se poate organiza un referendum în ziua alegerilor europarlamentare (26 mai), declarând astfel neconstituțională o prevedere introdusă de PSD în legea alegerilor pentru Parlamentul European.

Liviu Avram îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să iniţieze referendum pe Justiţie o dată cu europarlamentarele

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale, în luna ianuarie, o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 86/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, precum şi pentru unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei.

1 COMENTARIU

  1. Eu cred ca pe tine cu sleata ta de infractori te mai avem foarte putin la conducerea tarii.Si nu incerca sa mai fraudezi alegerile ca s-ar putea sa iti serbezi cei 70 de ani de viata in puscarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here