Caută
Close this search box.

Tudorel Toader nu a ridicat un deget pentru pentru repatrierea fugarului Olosz Gergely

Olosz Gergely

Tribunalul din Budapesta așteaptă până pe 5 aprilie documentele din partea autorităților române pentru a lua o decizie în ceea ce-l privește pe fugarul Olosz Gergely, reținut în urmă cu două săptămâni în Ungaria.

Gergelz a fugit după ce, la finalul anului trecut, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Informațiile privind documentele solicitate de instanța maghiară autorităților de la București au fost transmise de Tribunalul din Budapesta la solicitarea portalului de limbă maghiară www.transindex.ro, specificând că, până la momentul transmiterii solicitării, partea română nu trimisese nici un document.

În măsura în care până la data de 5 aprilie nu vor fi comunicate informațiile solicitate, Tribunalul va adopta o decizie în baza informațiilor pe care le are la dispoziție, a mai precizat sursa citată.

Potrivit comunicatului, instanța din Ungaria a solicitat date cu privire la decizia ICCJ din 20 decembrie 2018, care a stat la baza emiterii mandatului european de arestare, cu scopul de răspunde la o serie de întrebări cu privire la procedura în cauză.

După ce l-a capturat pe fugarul Olosz Gergely, pe 13 martie, instanța maghiară a dispus, printr-o decizie executorie, punerea sub supraveghere cu brățară electronică a fostului senator UDMR. Decizia a fost luată în baza mandatului european de arestare emis pe numele lui Gergely, pe 27 decembrie 2018.

Potrivit unui comunicat anterior al Tribunalului Budapesta, supravegherea temporară în vederea executării pedepsei penale are o durată de maximum 30 de zile, adică până la data de 13 aprilie, informeay[ G4Media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri