Darius Vâlcov a lansat duminică seara, un atac foarte dur la adresa Băncii Naționale a României și a guvernatorului BRN, afirmând că își dorește „din tot sufletul” ca noua echipă de la conducerea băncii centrale să fie „una de patrioți”.

Vâlcov a fost întrebat de moderator despre subiectul aducerii aurului BNR în țară, după apariția unui proiect de lege în acest sens semnat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae. „Dacă spun să vină în țară înțeleg că suntem ruși”, a replicat el.

Consilierul premierului, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare, a afirmat că BNR are în administrare 36 de miliarde de euro.

„Dacă România vrea să se împrumute azi 36 de miliarde de euro ar plăti 1 miliard de euro pe an. BNR administrează portofoliile și obține în 2017 minus 80 mil euro. BNR administrează portofolii de o asemenea valoare și obține minus 80 mil euro”, a acuzat el, înainte de adăuga:

„Cam asta e situația în România când unii se cred mai deștepți și pe viață într-un anume loc” – o aluzie la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, al cărui mandat expiră în luna mai.

„Îmi doresc din tot sufletul ca noua echipă (de la conducerea BNR) să fie una de patrioți. Altfel, România nu va putea să scoată capul din țărână”, a mai spus el.

2 COMENTARII

 1. Cand veti desfiinta pensiile speciale de nesimtiti ,atunci putem discuta de patriotism.Daca doriti o fapta buna ,atunci aduceti aurul din Tezaurul de la Moscova unde pe langa lingouri sunt si monede .Voi ce visati noaptae vreti sa si aplicati .Nu mai aveti teama de nimeni ,nici chiar de Dimnezeu,nenorocitilor !

 2. Ia ascultă aici, patrihoțule :

  ” Trebuie să avem mare grijă de rezervele de aur ale țării.
  Aurul reprezintă cea mai înaltă formă de plată.
  El este vital pentru siguranța oricărei țări în vremuri de răstriște.”
  (Alan Greenspan – președinte al Federal Reserve, SUA, in perioada 2007 – 2009 )

  *** Iar SUA, mare putere economica si militară, depozitează in afara țării 75 % din rezervele naționale de aur!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =