Caută
Close this search box.

Ambasadorul Germaniei îi răspunde lui Dăncilă, după acuzaţiile că diplomaţii au refuzat o discuţie cu ea

Cord Meier-Klodt

Reacţia ambasadorului Germaniei la Bucureşti după ce premierul Viorica Dăncilă a acuzat diplomaţii că au refuzat să discute cu ea: Au refuzat individual, nu în grup, aşa cum au şi semnat scrisoarea trimisă la Guvern, precizează Cord Meier-Klodt.

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti a declarat, potrivit Digi24: „Am vrut să ne exprimăm opinia în grup, sunt îngrijorări pe care le împărtăşim în acest grup şi solicitarea a fost să mergem în grup. Această cerere a fost refuzată.

Este în totalitate în responsabilitatea prim-ministrului, dar am vrut să explicăm puţin de ce am simţit să facem aceste precizări auzite”.

12 ambasade au cerut, miercuri, autorităților din România să nu facă modificări legislative care ar slăbi statul de drept și lupta împotriva corupției.

FOTO: Obiectiv Vocea Brailei

Un mesaj publicat pe paginile de Facebook ale mai multor reprezentanțe diplomatice la București, „în numele Austriei, Belgiei, Canadei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Irlandei, Norvegiei, Olandei, Statelor Unite și Suediei”, a venit la scurt timp după ce prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avertizat Guvernul român să nu întreprindă acţiuni care să afecteze sistemul judiciar şi să nu creeze impunitate pentru funcţionari şi demnitari. În caz contrar, a spus oficialul european, CE „ar reacționa imediat”.

2 răspunsuri

  1. Când spiritul de haită este activ, derbedeii acreditați la București blufează!
    Poate vor primi, tot în grup, statutul „personna non grata ”!
    Desigur, nu cu Meleșcanu la MAE, cel făcut „preș” la Cotroceni, pentru o viitoare demnitate de judecător CCR!

  2. cand vei scrie ceva inteligent…o sa-ti fiu un partener de dialog..insa inteligenta este rezultanta gandirii, iar gandirea este apanajul creierului…Ai auzit si tu la sedintele de partid de „persona non grata” si vii acum sa ne dai niste ..tanguiri..Persona(cu un singur „n)vine de la latinescu persona-ae..tot cu un singur „n”…un diplomat devine indezirabil, deci „perona non grata” in anumite conditii, maimutoiule….te invit sa le citesti apoi mai vorbim…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri