Caută
Close this search box.

Descoperire impresionantă în lumea carnivorelor: Cercetătorii descoperă „leul” gigantic în Kenya

Un leu uriaș cu colți uriași, care a hoinărit prin savana kenyană cu mai mult de 20 de milioane de ani în urmă, a fost unul dintre cele mai mari mamifere carnivore, au afirmat cercetătorii, potrivit AFP.

O echipă a descoperit maxilarul inferior, dinții și alte oase ale unei noi specii, Simbakubwa kutokaafrika – Swahili pentru „marele leu african”. Ei au calculat că ar fi cântărit până la 1500 de kilograme și ar fi putut să vâneze creaturi asemănătoare cu elefanții care locuiau acolo la acea vreme. „Pe baza dinților masivi, Simbakubwa a fost un hipercarnivor specializat, care a fost semnificativ mai mare decât leul modern și, eventual, mai mare decât un urs polar”, a spus Matthew Borths, de la Universitatea Duke, care a condus cercetarea cu Universitatea din Ohio.

Impresia artistului asupra creaturii arată un vânător-felină gigant cu blană dungată și colți enormi.

Echipa din spatele studiului, publicată în „Journal of Vertebrate Paleontology”, a declarat că Simbakubwa a trăit în Kenya modernă în urmă cu 23 de milioane de ani, o perioadă esențială în evoluția mamiferelor carnivore. Ei au spus că descoperirea ar putea arunca o lumină asupra felului în care prădătorii supradimensionați și prada a evoluat de-a lungul a milioane de ani în jurul sfârșitului perioadei paleogene – perioada în care mamiferele au crescut de la rozătoare mici la diverse specii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri