Caută
Close this search box.

Dosarul Revoluției: Iliescu întoarce armele. Fostul președinte, plângere la SIIJ pe numele lui Augustin Lazăr

ion iliescu

Ion Iliescu, trimis în judecată în Dosarul Revoluției, contraatacă la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Avocații fostului președinte depun, luni, o plângere de abuz în serviciu atât pe numele procurorului general, Augustin Lazăr, cât și pe numele procurorilor care au instrumentat dosarul, potrivit RTV.

Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și fostul șef al Aviației Militare Iosif Rus sunt acuzați de crime împotriva umanității, în dosarul Revoluției.

 Guparea Iliescu s-a constituit după 1968 ca ”o grupare dizidentă care a avut drept scop înlăturarea fostului preşedinte Ceauşescu Nicolae, dar menţinerea României în sfera de influenţă a URSS”, susțin procurorii în rechizitoriu.

Procurorii militari afirmă că anunțul privind solicitarea intervenției militare a URSS a fost făcut la TVR, pe 23 decembrie. Atunci, televiziunea era sub controlul armatei care, la rândul ei, era controlată de gruparea Iliescu, prin urmare membrii acestei rețele sunt cei care au luat decizia de a chema trupele sovietice, masate la granița de est a României, scrie b1.ro.

Un răspuns

  1. Si vor avea castig de cauza. Realizam presiunile facute asupra lui Lazar pentru 1.destructurarea mafiei rezaurelor dacice= inculpatii sunt azi negustori cinstiti 2.rejudecarea dosarului dec ’89 de catre procuratura militara care din ’90 nu mai are voie sa ancheteze civili si tot de atunci a fost desfiintata sectia militara pentru infractiuni de atentat la siguranta statului 3.trimiterea celor doua procuraturipentru 10.08.2018 sa ancheteze executantii (militarii) si cei care au dat ordine (civilii) 4.solicitarea ca CSM sa sesizeze CCR ca executivul uzurpa parlamentul incalcand art 115 prin emiterea de OG+ OUG care devin nule ca si efectele lor juridice. Va inchipuiti ce a fost pe capul lui Lazar ? Si criminalii vor avea castig de cauza batandu- si joc de popor si tara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri