Caută
Close this search box.

Duminica Floriilor sau Intrarea lui Iisus în Ierusalim. Peste 1,5 milioane de români îşi serbează onomastica

Pelerinaj Florii

Astăzi, creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile, sărbătoare importantă în calendarul religios, care semnifică ”Intrarea Domnului în Ierusalim”.

Pelerinaj Florii1
FOTO: basilica.ro

Aproape 1,5 milioane de români, dintre care peste 850.000 de femei, îşi serbează onomastica de Florii.

Referințe bibilice despre acest eveniment de mare însemnătate găsim în Evanghelia după Ioan, capitolul 12, versetele 12-19:

”A doua zi, mulţime multă, care venise la sărbătoare, auzind că Iisus vine în Ierusalim. Au luat ramuri de finic şi au ieşit întru întâmpinarea Lui şi strigau: Osana! Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului, Împăratul lui Israel! Şi Iisus, găsind un asin tânăr, a şezut pe el, precum este scris: „Nu te teme, fiica Sionului! Iată Împăratul tău vine, şezând pe mânzul asinei”.

Pelerinaj Florii 3
FOTO: basilica.ro

Acestea nu le-au înţeles ucenicii Lui la început, dar când S-a preaslăvit Iisus, atunci şi-au adus aminte că acestea I le-au făcut Lui. Deci dă mărturie mulţimea care era cu El, când l-a strigat pe Lazăr din mormânt şi l-a înviat din morţi. De aceea L-a şi întâmpinat mulţimea, pentru că auzise că El a făcut minunea aceasta. Deci fariseii ziceau între ei: Vedeţi că nimic nu folosiţi! Iată, lumea s-a dus după El”.

Pelerinaj Florii4
FOTO: basilica.ro

Cea mai cunoscută tradiție a zilei de Florii este aceea a ramurilor de salcie, pe care credincioșii le duc dimineața la biserică, unde vor fi sfințite de preot. După terminarea slujbei, fiecare participant va lua crenguțe de salcie acasă, pe care le va păstra lângă o icoană.

FOTO: basilica.ro

Sâmbătă, mii de clerici și credincioși au rememorat Intrarea Domnului în Ierusalim și au făcut o mărturisire de credință prin participarea la Pelerinajul de Florii de pe 20 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri