UPDATE A opta explozie în Sri Lanka, unde masacrul început în biserici catolice, chiar în timpul slujbei de Paşte, dar şi în mai multe hoteluri de lux.

Presa locală anunţă că numărul deceselor a ajuns la 185. Printre morţi se numără şi 35 de cetăţeni străini, au anunţat autorităţile de la Colombo. Alţi 469 de oameni au fost răniţi.

Exploziile care au avut loc în ziua de Paşte la trei biserici din Sri Lanka şi trei hoteluri de lux au ucis 138 de persoane şi au rănit peste 400, au declarat mai mulţi oficiali medicali şi ofiţeri de poliţie, relatează Reuters.

Într-o singură biserică, biserica Sf. Sebastian din Katuwapitiya, la nord de Colombo, mai mult de 50 de persoane au fost ucise, a declarat un oficial al poliţiei pentru Reuters.

Imaginile au arătat cadavre întinse pe pământ, sânge pe pereţii bisericii şi acoperişul distrus.

Mass-media a raportat că 25 de persoane au fost ucise într-un alt atac asupra unei biserici din Batticaloa, în Provincia Estică.

Nouă străini au fost printre morţi, au spus oficialii. Una dintre explozii s-a produs la Biserica Sf. Anthony din Kochcikade, Colombo.

Premierul Ranil Wickremesinghe a chemat la domiciliul său un consiliu de securitate naţională.

Au fost raportate cel puţin şase explozii, fiind vizate trei biserici din Kochchikade, Katuwapitiya şi Batticaloa.

Hotelurile Shangri La, Cinnamon Grand şi Kingsbury, toate în Colombo, au fost, de asemenea, lovite de explozii.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Sri Lanka, Ruwan Gunasekera, a confirmat exploziile. Majoritatea celor răniţi au fost duşi la Spitalul Naţional Colombo, potrivit oficialilor spitalului.

Au existat „numeroase victime, inclusiv străini”, a scris pe Twitter ministrul Economiei, Harsha de Silva.

De Silva a spus că două dintre explozii au avut loc la biserica Kochchikade şi hotelul Shangri-la din Kingsbury, Colombo.

„Scene oribile, am văzut cadavre împrăştiate peste tot”, a spus De Silva după o vizită la faţa locului.

Biserica Sfântul Sebastian din Negombo a cerut ajutor pe Facebook şi a publicat poze după explozie, în care se pot observa pete de sânge pe podea.

Deocamdată nimeni nu a revendicat atacul.

 

31 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 9 =