Caută
Close this search box.

Două rafinării și un aerodrom rusești, lovite de drone ucrainene. Rușii au lovit un spital din Harkov şi încearcă să distrugă căile ferate

Preşedintele Volodimir Zelenski cere ca sistemele de apărare aeriană să fie livrate mai repede după atacurile ruşilor din ultima săptămână. Armata lui Putin continuă să atace infrastructura energetică şi încearcă să distrugă căile ferate ca să blocheze livrările de muniţie şi armament. Noaptea trecută, ruşii au atacat în special căile ferate care duc spre linia frontului. Şi ucrainenii au atacat două rafinării ruseşti şi un aerodrom militar.

Dronele ucrainene au lovit coloanele de distilare ale rafinăriilor Ilski şi Slavianski, ambele aparţinând concernului rus Rosneft.  Se știe că au fost distruși cel puțin 26 de mii de metri cubi de combustibil rusesc.

Armata ucraineană a lovit şi cea mai nouă istalaţie radar a ruşilor care costă aproximativ 5 milioane de dolari. Podlet era folosit pentru a identifica și transmite coordonatele țintelor către sistemele rusești de rachete antiaeriene S-300/S-400.

După deblocarea ajutorului american pentru Ucraina, armata lui Putin şi-a schimbat tactica de luptă vizând în special infrastructura feroviară.

Doneţk şi Harkov sunt regiunile cele mai lovite, în special de aviaţia rusă.

În Harkov, bombele ruşilor au lovit şi un spital rănind un pacient.

Victoria Belyaeva, asistentă: Au lovit cu rachetele şi ferestrele au fost spulberate. Mi-a fost teamă pentru bolnavi şi pentru viaţa mea.

După deblocarea ajutorului militar american, ruşii s-au dezlănţuit în Ucraina pe mai toate direcţiile inclusiv în regiunea Zaporojie, unde încearcă să anihileze linia defensivă a ucrainenilor.

SUA anunţă un ajutor militar de şase miliarde de dolari pentru Ucraina

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat vineri o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un moment în care Washingtonul încearcă să recupereze întârzierile în livrările către Kiev după luni de blocaj în Congres, transmite AFP.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmtro Kuleba: Astăzi, Occidentul pierde cursa industriei apărării pentru că Rusia deja şi-a dezvoltat o industrie de apărare eficientă, iar Vestul abia începe. Aşa că acest proces trebuie accelerat.

Armamentul occidental donat Ucrainei – muniţie de artilerie şi apărare aeriană – sunt livrate în cel mai mare secret din ţări vecine, mai ales din Polonia.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmtro Kuleba: Este un război de amploare care necesită un front unit al tuturor partenerilor cărora le pasă, nu numai de Ucraina, ci și de menținerea ordinii mondiale.

SUA anunţă o nouă tranşă de şase miliarde de dolari de ajutor destinat Ucrainei, care include rachete de tip Patriot.

Lloyd Austin, şeful Pentagonului: Sunt, de asemenea, încântat să anunț astăzi un angajament suplimentar de 6 miliarde de dolari prin Inițiativa noastră de asistență în securitate din Ucraina, care ne va permite să achiziționăm noi capabilități pentru Ucraina de la industria americană. Acesta este cel mai mare pachet de asistență în materie de securitate pe care l-am angajat până în prezent.

Este al doilea pachet de sprijin militar după cel în valoare de un miliard anunţat la mijlocul săptămânii şi fac parte din ajutorul de 61 de miliarde de dolari votat de Congresul american.

The post Două rafinării și un aerodrom rusești, lovite de drone ucrainene. Rușii au lovit un spital din Harkov şi încearcă să distrugă căile ferate appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri