Preotul Constantin Necula îi îndeamnă pe români să îşi gospodărească sufletul, aşa cum fac în aceste zile cu casa, afirmând că ar trebui ca oamenii să fie „mai atenţi la cele ale sufletului”.

„Dacă ne-am gospodări sufletul ca şi casa, ar fi un câştig. Noi insistăm pe casă pentru că în ea locuim, dar uităm că sufletul locuieşte în altă casă. Dacă am fi mai atenţi la cele ale sufletului, cât suntem la cele ale trupului, am fi mai buni oricum”, a declarat preotul Constantin Necula pentru Agerpres.

„Nu toată lumea ţine postul şi Paştele nu se dă doar cu post. Paştele este semnul că este pâinea binecuvântată şi sfinţită şi că e parte din viţelul cel gras care se înjunghie pentru toţi.

În noaptea de Înviere, de fapt, se citeşte un cuvânt al Sfântului Ioan Gură de Aur, în care chiar se vorbeşte atât de paradoxal despre lucrurile acestea, în care şi cei care au postit şi cei care nu au postit, şi cei din ceasul dintâi şi cei din ceasul al 12-lea, şi cei buni şi cei răi deopotrivă sunt chemaţi să se bucure de părtăşia aceasta cu viţelul cel gras, care este Hristos.

Paştele este fărămiţa care cade de la masa Învierii”, arată preotul Constantin Necula.

336 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here