Caută
Close this search box.

Simona Halep, magnifică, revine și ce poate să facă Franței, la Rouen!

Fostul și viitorul lider mondial al tenisului feminin, Simona Halep, a arătat în prima zi a semifinalei Franța-România, când a reușit să egaleze la 3 scorul întâlnirilor directe cu Kristina Mladenovic, un joc foarte solid, agresiv și de aici ușurința cu care s-a impus în fața unui adversar care îi crease destule probleme în trecut. Dacă va repeta evoluția din meciul cu Mladenovic și Carolinei Garcia îi va fi greu să îi facă față româncei.

Simona a plecat în meciul decisiv cu Garcia de la un scor de 5-1 în favoarea ei în confruntările directe, ceea ce înseamnă foarte mult la capitolul mental. Pe zgură Simona are cel mai solid joc al ei, este suprafața care îi convine cel mai mult, în timp ce Garcia este mai degrabă o jucătoare care se simte mai bine pe hard, neplăcându-i schimburile prelungite de mingi.

Simona este gata pentru a începe sezonul de zgură, în care va fi foarte greu, pentru că are de apărat o mulțime de puncte în Grand-Slam-ul de la Roland Garros. Până la Openul francez ea va merge la alte două turnee importante pe zgură, la Stuttgart și la Roma, pentru a intra în rimtul necesar. Oricum și meciurile din FED Cup îi prind excelent Simonei la acest moment.

Cu toate aceste avantaje de start, partida de duminică a început foarte prost, din păcate, pentru Simona Halep.

Garcia, cu un joc uluitor, a ajuns să conducă cu 4-0, fără precedent în meciurile sale cu Simona! La acest scor, românca face însă break și apoi revine la 4-4, după care preia conducerea, incredibil, 5-4!!! Și totuși, pentru a nu sta preaa liniștiți, la 5-4 și 30-30 Simona greșește din nou și este iar egalitate, 5-5! Inevitabil, se merge în tie-break, scorul devine 6-6…

Iar în tie-break Simona a avut minge de set, 5-4, dar a piedut, 6-8, Garcia câștigând un prim set mai ceva ca în filmele lui Hitchcock!

În setul doi se repetă istoria. Deși conduce cu 3-1 și are minge de 4-1, Simona este egalată la 3… Apoi, însă, după o luptă titanică și un break uriaș, ajunge să conducă cu 5-3 și câștigă setul cu 6-3.

E 1-1 Franța-România la partide, 1-1 la seturi în acest meci și avem set decisiv, la propriu și la figurat, nu doar pentru soarta acestui meci , ci și pentru aceea a semifinalei de Fed Cup!

… Iar setul decisiv începe și el cu suspans total: 3-3. Apoi, la 5-4 în set decisiv, Simona servește pentru meci!

Victorie FANTASTICĂ, PE PĂMÂNT FRANCEZ !!!!

Ca și în Cehia, Simona face 2 puncte și va juca și la dublu dacă va fi nevoie.

Bravo, Simoina, ai fost MAGNIFICĂ!!!

Simona Halep (2 WTA) – Caroline Garcia (21 WTA)  6-7 (6), 6-3, 6-4

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri