Ceremonia de abdicare a împăratului Akihito a început marţi cu o serie de procesiuni private, marcând astfel prima renunțare la Tronul Crizantemei înregistrată în ultimele două secole în Japonia. 

Akihito, cel de-al 125-lea împărat din istoria Japoniei, va abdica marţi, după 30 de ani de domnie, lăsând Tronul Crizantemei fiului său mai mare, prinţul Naruhito.

Evenimentul a debutat marți cu o serie de ritualuri private care au avut loc la Palatul Imperial din Tokyo, potrivit BBC News.

Captura-video

În cadrul ceremoniei, împăratul, în vârstă de 85 de ani, va purta o ţinută tradiţională şi va semnala strămoşilor decizia lui de abdicare. Aceasta va fi prima abdicare înregistrată în Japonia în peste două secole, după ce împăratul Kokaku a renunţat la tron în 1817. Akihito a preluat tronul pe 8 ianuarie 1989 la vârsta de 55 de ani, după moartea tatălui său, împăratul Hirohito, în numele căruia Japonia a luptat şi a pierdut Al Doilea Război Mondial.   Aproximativ 300 de persoane, inclusiv prim-ministrul Shinzo Abe şi cabinetul său de miniştri, vor participa la ceremonia de marţi, în timpul căreia premierul ţării îşi va exprima gratitudinea faţă de împăratul Akihito, a anunţat Guvernul de la Tokyo.

În ziua următoare, pe 1 mai, va fi organizată o a doua ceremonie, în care care prinţul moştenitor Naruhito, fiul cel mare al lui Akihito, va urca pe tron şi va moşteni însemne imperiale tradiţionale, precum o sabie sacră şi o bijuterie, considerate o dovadă a succesiunii sale.   Publicul nipon va avea ocazia de a-i vedea pe viitorul împărat, soţia lui – prinţesa Masako, în vârstă de 55 de ani – şi pe alţi membri ai familiei imperiale pe data de 4 mai, când ei vor apărea într-un balcon al Palatului Imperial pentru a saluta mulţimea, a precizat Agenţia Casei Imperiale.

42 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =