Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad a cerut, vineri, explicaţii conducerii Liceului „Atanasie Marinescu” din Lipova, de unde mai mulţi elevi au plecat de la cursuri pentru a participa la un protest anti-PSD în faţa primăriei din oraș, în timpul vizitei premierului Viorica Dăncilă. Însă, Anca Stoenescu, șefa ISJ Arad, a participat și ea la eveniment, fiind de altfel tot în timpul programului.

În faţa Primăriei Lipova au fost zeci de protestatari, între care şi elevi de la Liceul „Atanasie Marinescu”, care aveau pancarte cu mesaje precum “Ne-am săturat de corupţie şi prostie, vrem o altă Românie” sau “Deşteaptă-te române şi ieşi la vot. 26 mai”.

FOTO: aradon

Prezenţa elevilor la protest a fost observată de către directorul liceului, Lucian Donţu, care a încercat să-i determine pe liceeni să se întoarcă la cursuri. Unii dintre ei l-au ascultat, însă 20 au continuat să participe la protest.

Situaţia a fost observată şi de inspectorul şcolar general, Anca Stoenescu, inclusă în delegaţia PSD care a însoţit echipa guvernamentală prezentă în judeţ, scrie aradon.ro. Ea a postat pe pagina de Facebook fotografii de la eveniment, pe care le-a șters ulterior. Șefa ISJ a mai publicat fotografii în care apare alături de Eugen Teodorovici și Petre Daea.

O cercetare internă a fost începută la nivelul liceului, urmând să se stabilească dacă elevii au fost duşi la protest de un profesor. Conform inspectorului şcolar general, în cazul în care se va dovedi că un profesor a fost implicat, ISJ va lua măsuri.

40 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 9 =