Caută
Close this search box.

Încă o victorie uriașă pentru Codruța Kovesi. Parlamentul European nu va accepta niciodată alt procuror-șef

Veste mare – și previzibilă -, de la Summit0ul din Sibiu, pentru fostul șef al DNA România. Laura Codruța Kovesia primit cel mai important sprijin pentru șefia Parchetului European. Anunțul a fost făcut de Antonio Tejani, președintele Parlamentului European(PE). Oficialul a răspuns unei întrebări referitoare la ce se va întâmpla cu susținerea PE Codruței Kovesi după alegerile europarlamentare.

Tajani, aflat la conferința de presă de la Sibiu după summitul Uniunii Europene, întrebat dacă mandatul dat de PE lui Kovesi pentru funcția de procuror-șef rămâne valabil și pentru viitoarea componență a Parlamentului European a declarat că deja s-a luat o hotărâre în acest sens. „E xistă o continuitate administrativă. Parlamentul a luat deja o hotărâre iar această hotărâre nu este revocabilă”, a declarat Tajani. Negocierile între Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European pentru desemnarea procurorului-șef european s-au încheiat fără vreun acord. Dosarul va rămâne pe agenda viitorului Parlament European, ce va fi format după alegerile din mai.

Vă reamintim că reprezentanții Parlamentului European, plus oficialii Consiliului UE au avut trei runde de negocieri, anume 20 martie, 27 martie și 4 aprilie. În data de 4 aprilie, echipa de negocieri a PE a repetat că Laura Codruța Kovesi rămâne candidat preferat al instituției pentru a deveni primul procuror-șef al Parchetului European. Tot atunci, echipa a cerut Consiliului să-și reconsidere poziția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri