Caută
Close this search box.

Libertatea fiarelor

Fie din pricina rectificărilor bugetare, fie din pricina corupției care i-a lăsat fără ciolane, îngrijitorii de la grădina zoologică nu mai aveau ce să le dea animalelor de mâncare.

Mai mult, unul din ei, despre care se zvonea c-o să candideze în alegeri, a fost surprins tăind cu briceagul o bucăţică din ultima halcă de carne rezervată leului. În loc să-l sfâşie, leul părea că-l îndeamnă el însuşi să se servească. Presa a dezvăluit mai târziu că uriaşului carnasier îi promisese bricegarul c-o să-l scape de gratiile pușcăriei.

Aflând acestea, directorul i-a convocat pe toţi şi le-a spus: „Dacă ţinem animalele închise aici, la marginea oraşului, n-au nici o şansă. Să le dăm drumul în urbe, să-şi încerce norocul pe cont propriu. Sper că locuitorii vor da dovadă de caritate.”

Îngrijitorii şi-au luat rămas bun de la chiriaşii lor şi-au deschis cuştile. Prudente, fiarele au ieşit la drumul mare. Care pe jos, care cu „ia-mă nene” – la oraş!

„Mă duc, zice zebra, să m-apuc de-o muncă cinstită. Poate la circulaţie, nu ştiu. Mereu auzeam peste gard, din şosea: «De ce nu treci pe zebră, mă boule?»”

A mers la oraş şi i-a mers bine. Citește întreg textul AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri