Caută
Close this search box.

MAE ar fi înfiinţat în Diaspora secţii de vot fictive. Ambasada României în Suedia ştie despre ce vorbim

prezenţa

Sunt probleme cu lista secțiilor de vot din Diaspora publicată de Ministerul Afacerilor Externe.

Românii aflaţi peste hotare vor avea la dispoziţie mai multe secţii de votare, la alegerile europarlamentare din luna mai, însă această suplimentare nu a fost lipsită de peripeţii, iar neclarităţi există chiar şi la ora actuală.

Iată lista secțiilor publicată de MAE:

De exemplu, adresa secţiei de vot din Malmo (Suedia) publicată pe site-ul MAE nu este aceeaşi cu adresa publicată pe site-ul Ambasadei României în Suedia.

„Astăzi am observat că adresa anunţată de MAE pare cea greşită, dar nu mai ştie nimeni nimic. Noi am printat pliante cu adresa greşită pe plan local din banii noştri ca să ne anunţăm conaţionalii. Bani pierduţi… Şi se pare că Malmo nu e un caz izolat!”, a declarat Laura Ghibu Ventimiglia, din partea asociaţiei.

Pe lista MAE, care încă mai este pe site, adresa secţiei de votare din Malmo (Suedia) este ABF Malmo, Spanehusvagen 47, 211 58, Malmo.În schimb, pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Regatul Suediei apare o altă adresă, care este subliniată explicit într-o notă suplimentară:

„Adresa corectă a secţiei de votare din Malmo este: Porslinsgatan 3, 211 32, Malmo”. Deci unde votează, până la urmă, românii din Suedia?

Un răspuns

  1. In Italia :Padova si Vicenza au adrese la fel de false, chiar sunt curioasa unde votam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri