Caută
Close this search box.

Phenianul avertizează Statele Unite în legătură cu nava nord-coreeană sechestrată de Washington

kim jong-un

Autorităţile de la Phenian au avertizat Statele Unite că sechestrarea unei nave nord-coreene de către Washington încalcă suveranitatea ţării comuniste şi ar putea afecta „evoluţia viitoare” a relaţiilor dintre cele două ţări, potrivit Reuters.

Ambasadorul nord-coreean la Organizaţia Naţiunilor Unite, Kim Son, a susţinut o conferinţă de presă la sediul ONU de la New York, în cadrul căreia a solicitat Administraţiei Trump să elibereze şi să înapoieze nava Phenianului.

„Statele Unite ar trebui să se gândească la consecinţele pe care acest gest revoltător le-ar putea avea asupra evoluţiei viitoare a relaţiilor dintre ţările noastre. De asemenea, Statele Unite trebuie să ne înapoieze nava cargo fără întârziere”, a declarat Kim. „Considerăm vasul ca fiind parte a teritoriului nostru”, a mai spus el.

Kim Son a mai adăugat că sechestrarea navei nu respectă angajamentul luat de Donald Trump în urma întâlnirii cu Kim Jong Un de la Singapore din 2018, când cei doi lideri au declarat că vor construi noi legături între cele două state şi vor coopera în privinţa denuclearizării Coreei de Nord.

Sechestrarea navei cargo nord-coreene, care transporta cărbune, a survenit într-un moment delicat în ceea ce priveşte relaţiile dintre Phenian şi Washington, în condiţiile în care Coreea de Nord a reluat testele cu rachete în încercarea de a exercita presiuni asupra SUA pentru eliminarea unor sancţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri