Caută
Close this search box.

Statele Unite pregătesc sancţiuni contra apropiaţilor lui Viktor Orban

viktor orban

SUA sunt gata să impună sancțiuni împotriva unor apropiați ai premierului maghiar Viktor Orban, scrie Wall Street Journal. Decizia Washingtonului vine în contextul în care există tot mai multe îngrijorări că Budapesta este o vulnerabilitate din ce în ce mai mare pentru interesele occidentale.

Totuși, pentru moment, SUA se rezumă la această serie de sancțiuni, în speranța că premierul Orban va fi în cele din urmă convins să rămână un apropiat al Vestului și să respecte angajamentele de securitate pe care țara sa și le-a asumat.

Informația vine pe fondul vizitei desfășurate de Viktor Orban la Casa Albă, acolo unde liderul de la Budapesta a fost primit de președintele Donald Trump.

Publicația notează că, după o întâlnire scurtă între patru ochi, cei doi demnitari au susținut o conferință de presă comună. La debutul conferinței de presă, președintele SUA a precizat că Viktor Orban, asemenea lui, este o personalitate controversată, dar acest lucru este în ordine, premierul Ungariei făcând o treabă bună pentru că a păstrat securitatea țării sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri