Caută
Close this search box.

Summitul de la Sibiu: Oaspeţii, întâmpinaţi cu muzică populară şi mâncare tradiţională românească

Junii Sibiului

Oaspeţii Summitului UE de la Sibiu au fost întâmpinaţi  cu mâncăruri tradiţionale româneşti şi cu muzică populară, oferită de Ansamblul Profesionist „Junii Sibiului”, formaţie care va avea spectacol şi joi seara în Piaţa Mare, la finalul evenimentului.

Pe scena din Piaţa Mare de lângă clădirea Primăriei, unde va avea loc Summitul UE, ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” a pregătit un spectacol impresionant. Pe scena din Piaţa Mare va fi ilustrată, prin joc şi muzică, o călătorie prin cele mai importante regiuni etnografice ale României.

„#SearăTradiţionalăRomânească la Cămara Boierului – Hilton Sibiu pentru invitaţii la Summitul UE” – este mesajul postat pe Facebook de coregrafa şi directoarea ansamblului, Silvia Macrea.

Cămara Boierului este un spaţiu amenajat tradiţional, unde se servesc doar preparate specifice bucătăriei româneşti. Spaţiul se află la hotelul de cinci stele din Sibiu, unde a avut loc miercuri Biroul Executiv al PNL, la care au participat preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, şi secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz White. La acest hotel sunt cazaţi cei mai importanţi lideri europeni sosiţi la Sibiu, potrivit Agerpres.

Participanţii la Summitul Partidului Popular European de joi, din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, vor avea ocazia să vadă peste o sută de meşteşugari tradiţionali care vor face demonstraţii de măiestrie, pentru a marca Ziua Europei, într-o acţiune numită „Europa rurală”.

FOTO: Facebook/Junii Sibiului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri