Caută
Close this search box.

Banca Românească, achiziţionată de statul român, cu credit sindicalizat de la JP Morgan

Eximbank cumpără Banca Românească prin credit sindicalizat de 2 miliarde de lei intermediat de JP Morgan.

Săptămâna trecută, Eximbank a semnat achiziția Băncii Româneşti (BROM). Nu atât preţul tranzacţiei este interesant, ci faptul că banca de stat trebuie să achite linia de credit a BROM către NBG până la 31 decembrie, din bani proprii, nu din bani de la stat. Conform unor surse apropiate tranzacţiei, Eximbank va apela la un credit sindicalizat de circa 2 miliarde de lei, care va fi intermediat de către consultantul JP Morgan. Conform altor surse politice, lider de grup la sindicalizare s-ar putea să fie Banca Internaţională de Investiţii, informează economica.net.

Deoarece Eximbank nu are voie să ceară bani de la acţionarul majoritar, în acest caz, statul, banca va trebuie să se împrumute pentru a plăti achiziţia, lucru despre care Economica.net a scris aici.

J.P. Morgan Securities Plc a acționat în calitate de consultant financiar unic în cadrul tranzacției Eximbank Banca Românească. EximBank a mai fost asistată de către Pricewaterhouse Coopers Management Consultants SRL, în timp ce firma britanică de avocatură Linklaters LLP a fost consultantul juridic pe plan internațional, iar avocații de la Bulboacă & Asociații SCA au asigurat asistența juridică pe plan local.

Avertismentul lui Florin Câțu

„“Afacerea” anului – statul roman supraliciteaza pentru o banca cu pierderi.

Cand nu dai banii tai este normal sa-ti bati joc de ei. Asta fac Dancila si animalul ei de companiei. Au dat o groaza de bani pe o banca care are pierderi.

Nici ministerul finantelor si nici Exim Bank nu au publicat inca detaliile tranzactiei prin care statul mai cumpara o banca. Nu-i ajungeau cele pe care deja le administra prost.

ZF spune ca pretul tranzactiei prin care Exim Bank a cumparat Banca Romaneasca este de 310 milioane euro.

Bani pe care Exim Bank nu-i are dar i-a imprumutat.

DAR

Uitati BOMBA aici.

In 2018 Banca Romaneasca a avut PIERDERI de 110 milione euro (sursa ZF).

Pe scurt- 310 milioane euro + dobanda(inca nu stim care este dobanda) bani publici pentru PIERDERI de 110 milioane euro. Asta e marea tranzactie.

Ce castigi tu personal Teodorovici cumparand cu bani publici o banca pe pierdere? (asta ar trebui sa-l intrebe institutiile statului daca nu ar fi ocupate cu hartuirea opozitiei politice).

Comisia Europeana ar trebui sa se uite la tranzactie si sa vada daca nu reprezinta AJUTOR de STAT.

Consiliul Concurentei? Curtea de Conturi? DIICOT?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri