Caută
Close this search box.

Borboly Csaba, șeful CJ Harghita, vrea neapărat scandal internațional și reclamă România

Președintele Consiliului Județean Harghira, Borboly Csaba, a fost amendat de Jandarmerie cu 3.000 de lei pentru participarea la lanțul uman de la Cimitirul Valea Uzului, după ce o amendă similară a fost aplicată vicepreședintelui CJ Covasna, informează Mediafax.

Borboly Csaba a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că a constatat în urma incidentelor de la Valea Uzului că în România se aplică „dubla măsură”, fiind amendați cei care au participat la lanțul uman de la cimitir, dar nu și cei care i-au agresat și au doborât cruci secuiești.

„Am primit o amendă de 3.000 de lei din partea Jandarmeriei Harghita legat de Valea Uzului dar nu știu pentru ce anume, nu am reușit să descifrez ce scrie în procesul verbal. Oricum voi contesta amenda în instanță. Nu înțeleg dubla măsură, eu nu am vandalizat, nu au doborât cruci secuiești, nu am lovit pe nimeni și văd că dubla măsură funcționează în România pentru că noi suntem amendați, iar cei care ne-au agresat și l-au doborât pe jos, în noroi, pe comandantul Jandarmeriei Harghita, nu pățesc nimic iar Jandarmeria spune că totul este în regulă. Văd aici și o dublă legislație, una pentru Harghita și harghiteni și alta în care se poate orice și acolo nu se aplică nicio sancțiune”, a spus Borboly.

Potrivit acestuia, lanțul uman format în 6 iunie în fața Cimitirului din Valea Uzului ar fi fost organizat de județul Covasna, iar cei din Harghita doar s-ar fi alăturat manifestării.

Borboly susţine că, „prin acest pas, autorităţile române demonstrează, din nou, că acţionează rapid şi hotărât doar atunci când se îndreaptă împotriva unei minorităţi etnice”.

El a precizat că va contesta amenda în instanţă şi că va „informa opinia publică internaţională cu privire la paşii – părtinitori din punct de vedere etnic – întreprinşi de statul român”.

Șeful Consiliului Judeţean Harghita a mai spus că, în schimb, „nu are cunoştinţe despre măsuri luate de către autorităţi împotriva ilegalităţilor comise de primarul din Dărmăneşti sau împotriva scandalagiilor de la cimitirul militar din Valea Uzului”.
Conform agenției MTI, Borboly Csaba a amintit totodată că cei trei preşedinţi de consilii judeţene din Ţinutul Secuiesc au înmânat celor 80 de jurnalişti care l-au însoţit pe Papa Francisc în România o publicaţie ce informează cu privire la încălcarea drepturilor maghiarilor din România.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri