Caută
Close this search box.

Cristian Diaconescu anticipează: Va veni la rând tema federalizării în Republica Moldova

Cristian Diaconescu, fost ministru de externe, a spus la Digi24, că rolul Bucureștiului nu s-a încheiat, va veni la rând și tema federalizării în Republica Moldova.

Cristian Diaconescu vede două scenarii în ceea ce privește federalizarea: fie președintele Igor Dodon va renunța la idee, fie va încerca să acomodeze o soluție, ceea ce, din orice perspective s-ar pune problema, „ar fi extrem de preocupant”.

Reacțiile „vânjoase” care au apărut de ambele părți la Chișinău în ultimele zile au încercat să demonstreze – mai ales pe plan internațional – că fie o parte, fie alta va rămâne consecventă pe atitudinea sa politică, dar evoluțiile vor continua, subliniază Cristian Diaconescu.

„Sunt și alți jucători regionali și globali care vor continua exercițiul intereselor în legătură cu Republica Moldova, ca parte a unei regiuni deosebit de interesante. Deci, România nu numai că nu poate lipsi, ci trebuie să aibă și cea mai înțeleaptă atitudine din zonă”, atrage atenția fostul ministru de externe, citat de Digi24.

Diaconescu mai afirmă că în relația cu Republica Moldova, Bucureștiul întotdeauna este consultat de partenerii săi, iar România, la rândul său, are obligația de a fi foarte atentă la evoluțiile din Republica Moldova și de a anticipa dezvoltările interne și internaționale și de a avea reacțiile adecvate și-n plan bilateral, dar și multilateral. „Faptul că au existat diferențe de mesaj  (la București – n.r.) mi s-a părut cât se poate de straniu”, a subliniat în context fostul ministru.

Un răspuns

  1. Care a fost reacția Bucureștiului la afirmația ambasadorului SUA Chișinău, James Pettit: „Moldova nu este Romania, Moldova isi are propria sa istorie …”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri