Caută
Close this search box.

Curtea Constituțională a validat referendumul pe Justiție

Curtea Constituțională a validat, joi, rezultatele referendumului pe justiţie inițiat de președintele Klaus Iohannis.

CCR a respins cele cinci contestaţii referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului din 26 mai.
Contestațiile au fost respinse deoarece judecătorii constituționali au constat că procedurile de desfășurare a referendumului au fost corecte.

Decizia de validare a referendumului şi de respingere a contestaţiilor a fost luată în unanimitate de judecătorii Curţii Constituţionale.

Potrivit legii 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea CCR, „înainte de a fi publicată în Monitorul Oficial, hotărârea Curţii Constituţionale este prezentată Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună”.

La referendumul pe justiţie convocat de preşedintele Klaus Iohannis au fost depuse cinci contestaţii referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea a referendumului, transmite Mediafax.

La referendumul de pe 26 mai, cetăţenii au fost chemaţi să se pronunţe prin „Da” sau „Nu” cu privire la întrebările: 1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” 2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri