Întrebat despre plângerea care i-a fost făcută de către familia adoptivă a Sorinei, fetița din Baia de Aramă, luată cu forța din casa în care a crescut până la opt ani, procurorul general interimar, Bogdan Licu, a răspuns cu o glumă, relatează Mediafax.

Da, sunt foarte speriat. Glumesc, evident. Dacă nu mai și glumim în această viață nebună, nu e bine. Dar suntem aici să vorbim de lucruri serioase. Fiecare cetățean are dreptul să formuleze orice demers judiciar pe care-l consideră necesar. Eu am încredere în fiecare judecător și în fiecare procuror din țara asta. Toate demersurile mele au fost în plan civil al acestei situații, a acestei împrejurări și, repet, interesul superior care trebuie protejat este interesul copilului. Modul cum s-a acționat, faptul că l-a forțat, s-a respins adopția, ulterior s-a adoptat, familia din care a fost scoasă minora, după aceea, s-a prezentat, a zis că au fost luate în plasament două fetițe în aceeași perioadă, ele au crescut împreună, pentru Sorina, cealaltă fetiță era sora ei și, știți, uneori legăturile între frați sunt mai puternice, la o anumită vârstă decât legătura dintre copii și părinți – toate acestea m-au făcut să iau această hotărâre, nu contest hotărârea de adopție, ci, dimpotrivă, din punctul meu de vedere, am considerat că nu au fost respectate toate drepturile copilului în acea procedură și în această cauză am cerut revizuirea. Eu, personal, ca om, vreau să fiu liniștit că atunci când se va lămuri toată situația, acelei fetițe să-i fie respectate toate drepturile„, a declarat, marți, Bogdan Licu.

Luni, la SIIJ avocatul familiei adoptive a Sorinei a depus plângere pe numele procurorului Mihaiela Moraru-Iorga și al procurorului general Bogdan Licu pentru modul în care au acționat în cauza privind adopția fetiței din Mehedinți.

Citește și: Apatia politică

112 Vizualizări

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here