Caută
Close this search box.

Carmen Dan, cel mai slab ministru de Interne pe care i-a avut România

Liderul Sindicatului Polițiștilor Europeni Europol, Cosmin Andreica, declară pentru RFI că social-democrata Carmen Dan a fost unul dintre cei mai slabi miniștri de Interne pe care i-a avut România. Reacția sa vine după ce Carmen Dan și-a anunțat demisia din fruntea instituției, urmând să fie schimbată oricum din Guvern de premierul Viorica Dăncilă.

Liderul sindical Cosmin Andreica spune că demisionara Carmen Dan nu a făcut altceva decât să politizeze Ministerul de Interne: ”Au fost doi ani și jumătate în care putem spune fără nici un fel de exagerare că probabil a fost unul dintre cele mai slabe mandate pe care un ministru le-a avut în fruntea MAI, pornind de la faptul că împuternicirile în sistem pe funcții de conducere, adică acel provizorat în funcții de conducere cheie din minister a dus la o politizare masivă a acestor funcții și până la alte aspecte care țin de predictibilitatea carierei, de lipsa oricăror măsuri în ceea ce privește modernizarea legislației și a cadrului legal cu privire la întărirea autorității polițistului. Putem continua cu faptul că de când a venit doamna ministru, făcând abstracție de primele două luni, din martie 2017, a refuzat total orice fel de întâlnire cu sindicatele din Poliție și asta ne-a determinat să credem că ea avea de fapt o altă agendă față de cea pe care ar fi trebuit să o aibă în fruntea unui minister deosebit de important pentru statul de drept și pentru societate”.

De partea sa, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor Pro Lex are o părere mai degrabă bună despre mandatul lui Carmen Dan. ”Trecând peste disputele politice și sindicale, în opinia mea, bilanțul arată mult mai pozitiv decât al altor miniștri de Interne. Aș putea spune două lucruri, pachetul de legi pentru întărirea autorității polițistului și dotările și bugetul generos obținut pentru anul acesta. Oricum urma să fie schimbată. A fost un mandat mai bun față de al altor miniștri de Interne, pretențiile noastre sunt mari, dacă avea o echipa managerială performantă, lucrurile poate că stăteau mai bine, nu a avut nici puterea politică, cum au avut-o alți miniștri. Se putea mult mai mult, dar trebuia susținere politică și o echipă managerială mai performantă”, declară pentru MEDIAFAX președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor Pro Lex, Vasile Lincu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri