Aplicaţia FaceApp a devenit virală pe reţelele sociale. Experţii în păstrarea confidenţialităţii în mediul online nu au, însă, o părere foarte bună despre noul fenomen.

Ei spun că aplicaţia, dezvoltată de o companie rusă, prelucrează mai multă informaţie decât are nevoie, o poate distribui aproape oricui şi o poate reţine pe o perioadă nedeterminată, relatează ABC, potrivit perol.ro.

FaceApp a devenit virală şi în România şi se află pe primul loc în peste alte 20 de ţări în topul celor mai descărcate aplicaţii pentru iPhone. Peste 700.000 de utilizatori o descarcă în fiecare zi.

Compania care a dezvoltat aplicaţia, o companie din Rusia, spune că aplicaţia foloseşte inteligenţă artificială pentru a scana feţe şi a le face mai tinere, mai bătrâne, mai atrăgătoare sau pentru a le schimba genul.

Fondatorul FaceApp, Yaroslav Goncharov, a spus recent că aplicaţia se folosește de „reţele neurale pentru a face modificări pe feţele dintr-o fotografie în timp ce le păstrează foto-realismul”. Dar, ca orice aplicaţie, FaceApp se confruntă cu probleme legate de confidenţialitatea utilizatorilor şi de rasism.

Nu e foarte clar ce se întâmplă cu toate informaţiile pe care le cere. Politica de confidenţialitate a companiei ruse care dezvoltă FaceApp permite suficient spaţiu de manevră în ceea ce priveşte folosirea datelor pe care le prelucrează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 6 =