Caută
Close this search box.

Florin Iordache a depus un proiect de modificare a Legii referendumului

florin iordache

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a depus, vineri, la Senat, un proiect de lege pentru modificarea legii referendumului.

Proiectul vine în contextul în care CCR a constatat că la referendumul organizat pe 26 mai electoratul nu a fost informat corect privind cele două întrebări, transmite Mediafax.

Deputatul PSD Florin Iordache a depus, vineri, la Senat o propunere legislativă pentru completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Astfel, proiectul introduce un nou alineat care face referire la obligaţia autorităţilor de a oferi informaţii în detaliu despre referendumul cu privire la probleme de interes naţional.

„În cadrul referendumului cu privire la problemele de interes naţional, autorităţile publice au obligativitatea informării detaliate şi complete a electoratului, în conformitate cu Codul bunelor practici în materie de referendum şi celelalte recomandări ale Comisiei de la Veneţia în materie, prin campanii şi activităţi de informare a populaţiei la nivel naţional, asupra temelor care fac obiectul referendumului”, conform sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri