Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis atacă PSD-ALDE că nu semnează acordul pe justiție: CCR a validat rezultatele referendumului

Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a spus marți, la Cotroceni, cu privire la decizia CCR, că pentru implementarea rezultatului de la referendum este nevoie de voință politică.

„Am anunţat atunci că lista semnatarilor rămâne deschisă. Iată că azi UDMR şi grupul parlamentar al minorităţilor se alătură acestui proiect care este un angajament pe termen lung pe care şi-l iau faţă de cetăţeni. În 26 mai românii au votat pentru drumul valorilor europene. PSD şi ALDE care continuă să se îndepărteze de interesele cetăţenilor. Prin pasivitatea ei majoritarea PSD-ALDE se poziţionează împotriva voinţei cetăţenilor. Românii aşteaptă cât mai repede ca voinţa pe care au exprimat-o la referendumul din 26 mi să fie transpusă în măsuri cât mai concrete. Drumul pentru implementarea obiectivului acestui pact nu este uşor şi se află abia la început. În urmă cu câteva zile CCR a decis că nu e nevoie de modificarea Constituţiei pentru interzicerea aministiei şi graţierii. În 26 mai eu nu am întrebat cetăţenii dacă e nevoie de modificarea Constituţiei. E nevoie de voinţă politică pentru implementarea referendumului”, a afirmat Klaus Iohannis, marţi, la Cotroceni, citat de Mediafax.

Şeful statului a adăugat că voinţa politică a PSD a fost şi este aceea de a îi proteja pe corupţi, însă voinţa cetăţenilor din 26 mai trebuie să fie obligatoriu respectată.

„Voinţa politică a PSD de a îi proteja exclusiv pe corupţi, invalidată la referendum, e cea care a generat amputarea legii penale şi a legilor justiţiei şi de aceea o voinţă politică pusă în slujba cetăţenilor poate să transpună în legislaţie acest referendum. Voinţa cetăţenilor din 26 mai trebuie respectată în mod obligatoriu. Acest lucru e incontestabil. CCR a validat încă de luna trecută rezultatele referendumului, fapt ce face ca acest demers cerut de societate să fie pe deplin constituţional. Repet, CCR a validat referendumul. E datoria partidelor parlamentare de a transpune în legislaţie voinţa cetăţenilor”, a completat Iohannis.

CCR a respins iniţiativele legislative ale PNL-USR şi PSD-ALDE de revizuire a Constituţiei. Magistraţii au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie, prevederi în iniţiativele legislative depuse, depăşeşte limitele de revizuire a Constituţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri